Дневные молитвы

0
9331

Дневные молитвы читаются на протяжении дня. Перед начинанием каждого дела произносятся вслух или про себя.
[contents]
Их можно читать перед иконами, чтобы испросить милости у Господа Бога, Сына Божия Иисуса Христа, Пресвятой Богородицы или святого, которому посвящена молитва.

Молитва Символ веры

“Верую во единого Бога Отца, Вседержителя, Творца неба и земли, видимым же всем и невидимым. И во единаго Господа Иисуса Христа, Сына Божия, Единороднаго, иже от Отца рожденнаго прежде всех век; света от света, Бога истинна от Бога истинна, рожденна, несот-воренна, единосущна Отцу, Им же вся быша. Нас ради человек и нашего ради спасения сшедшего с небес и воплотившегося от Духа Свята и Марии Девы, и вочеловечшася. Распятаго же за ны при Понтийстем Пилате, и страдавша, и погребенна. И воскресшаго в третий день по Писанием. И возшедшего на небеса, и седяща одесную Отца. И паки грядущаго со славою судити живым и мертвым. Его же Царствию не будет конца. И в Духа Святаго, Господа Животворящего, иже от Отца исходящаго. Иже со Отцом и Сыном спокланяема и славима, гла-голевшего пророки. Во едину святую, соборную и апостольскую церковь. Исповедую едино крещение во оставлении грехов. Чаю воскресения мертвых и жизни будущаго века. Аминь”.

Читайте также: Молитвы на сон грядущий

ЧИТАТЬ ТАКЖЕ:  Утренние молитвы

Молитва ангелу-хранителю

“Святый ангеле, предстань окаянной моей души и страстной моей жизни, не остави мене, грешнаго, ниже отступи от мене за невоздержание мое. Не даждь места лукавому демону обладати мною, насильством смертного сего телесе; укрепи бедствующую и худую мою руку и настави мя на путь спасения. Ей, святый ангеле Божий, хранителю и покровителю окаянныя моея души и тела, вся мне прости, еликими тя оскорбих во вся дни живота моего, и аще что согреших в прешедшую нощь сию, покрый мя в настоящий день и сохрани мя от всякаго искушения противнаго, да ни в коем гресе прогневаю Бога, и молися за мя ко Господу, да утвердит мя в страсе Своем, и достойна покажет мя, раба, Своея благости. Аминь”.

Молитва святому, имя которого носишь

“Моли Бога о мне, святый угодниче Божий (имя), яко аз усердно к тебе прибегаю, скорому помощнику и молитвеннику о душе моей”.

Молитва – символ веры

После окончания всякого дела также нужно прочитать молитву. Читать ее можно тихонько вслух или произносить мысленно. Молитвы можно читать один раз или произносить их трижды.

ЧИТАТЬ ТАКЖЕ:  Молитвы на детей: о появлении, о защите, о правильном пути

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь